plastic1
March 23, 2013 Plastic No Comments

M
asele plastice (plasticul, plural plasticele) sunt produse sintetice de natură 

Buy cheap Viagra online

organicăanorganică sau mixtă, care se pot prelucra uşor în diferite forme, la cald sau la rece, cu sau fără presiune. Exista numeroase procedee de fabricare a materialelor plastice. O galeată, o sticlă, o cască de motociclist, o planşă de windsurfing sunt toate fabricate din diferite tipuri de plastic. Pentru fiecare obiect, trebuie ales materialul plastic care are calităţile cele mai potrivite: supleţe, rigidate, rezistenţă la şoc, elasticitate, transparenţă, greutate mică. In general, produsul de la care se porneste in fabricarea materialelor plastice este naftul, un produs obtinut in rafinariile de petrol.

Sortrom Recycling colecteaza hartie, plastic, lorem ipsum, lorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsumlorem ipsum

Colectam in aceeasi zi. Suna acum 0755 160 982

Naftul este un amestec de diferite molecule de hidrocarburi. Acest amestec este adus la temperaturi inalte in prezenta vaporilor de apa, ceea ce provoaca ruperea moleculelor de hidrocarbura si obtinerea de molecule mai mici, molecule de etilena.

Etilena este molecula pe care se bazeaza intreaga industrie a maselor plastice. Exista doua mari familii de materiale plastice: materiale termoplastice si cele termorigide. Prima categorie cuprinde plastice care se topesc daca sunt incalzite, unele chiar de la 70°C, altele inspre 120°C. Atunci cand sunt fierbinti si lichide, aceste materiale pot fi turnate in forme sau extrudate, adica trase in fire sau foi. Racindu-se, materialele termoplastice se solidifica si isi pastreaza noua forma. Aceste materiale plastice sunt folosite in special pentru fabricarea obiectelor in serie, cum ar fi sticle, galeti,etc. În schimb cele termorigide se întăresc la căldură. Astfel, ele sunt mulate la rece pe formele dorite apoi sunt încălzite pentru a se întări. Sau pot fi lăsate să se întărească după ce li se adaugă un produs special. Plasticele termorigide se folosesc la fabricarea obiectelor prelucrate manual sau a celor care necesită o fabricaţie îngrijită. Aşa se fabrică ambarcaţiunile, piesele de caroserie, barele de protecţie etc. În industrie se utilizează două procedee de tragere în formă a obiectelor din plastic.

Suflarea este folosită pentru fabricarea obiectelor care au interiorul gol, cum sunt mingile, flacoanele, sticlele, popicele. Materia plastică încălzită coboară în formă, în care se injectează apoi aer. Aceasta are ca efect întinderea materialului cald pe pereţii interiori ai formei.

Metoda cea mai utilizată este însă injectarea. Este folosită mai ales pentru fabricarea obiectelor cum sunt pieptenii, periuţele de dinţi, ustensilele de bucătărie. Materia plastică intră sub forma de granule într-o maşină de injectare. Prin încălzire, ea este transformată într-o pastă mai mult sau mai putin groasă, care este apoi injectata în formă şi racită printr-un circuit de apa. Masele plastice sunt folosite, cu mici excepţii, în toate domeniile de activitate. Această performanţă de pătrundere în mai toate sectoarele de activitate se datorează proprietăţilor lor de neegalat vis-a-vis de celelalte materiale: sunt anticorosive, electroizolante, au greutăţi specifice mici, au proprietăţi mecanice bune, cost scăzut, aspect exterior plăcut, se pot prelucra atât pe cale mecanică tradiţională cât şi prin procedee specifice cum ar fi injecţia lor, se pot acoperi cu vopsea sau prin galvanizări, permiţând în felul acesta să capete aspectul dorit de către proiectant. Există însă şi unele proprietăţi care fac dezavantajoasă utilizarea maselor plastice, cum ar fi micşorarea rezistenţei mecanice cu creşterea temperaturii, coeficientul de dilatare mare, coeficientul de transmiterea căldurii mic, etc.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse viverra mauris eget tortor imperdiet vehicula. Proin egestas diam ac mauris molestie hendrerit. Quisque nec nisi tortor.

eu_colectez_selectiv_clip_image002

Written by drive